Vergoeding fysiotherapie – Fysiotherapiepraktijk van Delden – Den Haag
Header afbeelding

Adresgegevens

Laan van Roos en Doorn 13
2514BC Den Haag

Tel: 070-3649200
E-mail: info@fysiovandelden.nl

www.backinactioncenter.nl

Openingstijden

Maandag: 07.00 - 21.00
Dinsdag: 07.00 - 18:30
Woensdag: 07.00 - 21:00
Donderdag: 07.00 - 18.00
Vrijdag: 07.30 - 19.00

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapiepraktijk van Delden heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Hieronder kunt u lezen over vergoedingen fysiotherapie vanuit de zorgverzekeringen.

Goed om te weten: Indien u geen aanvullende verzekering heeft en uw fysiotherapeutische behandeling wordt niet vergoed door uw verzekeraar dient u de behandeling na de behandeling  af te rekenen. Dit kan contant en met de pin. U krijgt aan het einde van de maand een overzichtsrekening toegestuurd.

U vindt het vergoedingsoverzicht van de verschillende zorgverzekeraars  via deze link.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie

Controleer op tijd de vergoeding voor uw zorgverzekering in 2023

Op de website van Independer vindt u een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapeut/fysiotherapiepraktijk-van-delden

Daarnaast biedt Independer een overzicht met de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering. Zo kunt u op tijd zien of u volgend jaar nog steeds goed zit, of dat u beter een ander aanvullend pakket kunt afsluiten.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapie.aspx

Bron: Independer

Fysiotherapie in basis- en aanvullende verzekering

In Nederland kennen we een basisverzekering en zijn er aanvullende verzekeringen. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén Eigen Risico kost.

Wat valt onder de basisverzekering en wat onder de aanvullende verzekering?:

Basisverzekering

  • Uit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. Bij bepaalde aandoeningen waarvoor veel fysiotherapie nodig is, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Klik hierom te zien om welke aandoeningen het gaat.
  • Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt voor 2021 als basisregel dat de eerste 18 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering indien geïndiceerd.

hebben. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basiszorgverzekering worden gedekt. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen worden vergoed.

Bij de basisverzekering (en dus niet bij de aanvullende verzekering) is sprake van een verplicht Eigen Risico. Het verplichte Eigen Risico is in 2021 minimaal € 385,00 per jaar. Dat betekent dat, als u in het nieuwe jaar zorgkosten (met uitzondering van huisartsen- zorg, verloskundige- en kraamzorg, gratis bevolkingsonderzoeken en de griepprik voor risico groepen) maakt die onder de basisverzekering vallen, u eerst het eigen risico bedrag zelf moet betalen. Daarna worden alle kosten volgens de polisvoorwaarden uit de basisverzekering vergoed.

Aanvullende verzekering

  • Het is dus mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening en dat die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Uw persoonlijke situatie kan ook per jaar verschillen. Wij raden u aan een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Het kan immers makkelijk gebeuren dat u onverwacht een beroep moet doen op de hulp van de fysiotherapeut.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Bekijk uw zorgpolis daarom goed. Is uw huidige polis ontoereikend, dan kunt u voor 1 januari uw huidige zorgverzekering opzeggen. Als u dit hebt gedaan, hebt u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen.

De verzekeraars hebben voor de basisverzekering een acceptatieplicht, maar voor een aanvullende verzekering geldt dit niet. U moet dan vaak een medische verklaring invullen. Houd hier rekening mee, want dit kan extra tijd kosten.

Gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering kost u géén verplicht Eigen Risico.

In dit schema staat alle informatie op een rij

Sluit een goede aanvullende verzekering af

Het is helemaal niet gek dat ieder jaar maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders naar de fysiotherapeut gaan. Want de fysiotherapeut helpt bij klachten die met bewegen te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan nek en rugklachten, sportblessures of klachten die simpelweg veroorzaakt worden doordat u ouder wordt zoals botontkalking (osteoporose). Maar ook aan de ontwikkelingsproblemen bij kinderen, incontinentie, overgewicht, hartklachten, stress, longproblemen (COPD), reuma, diabetes… Ook in die gevallen kan de fysiotherapeut veel voor u betekenen met gerichte begeleiding en advies.

Omdat fysiotherapie bijna niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering en het eigen risico vrijwel niet geldt voor fysiotherapie in de AV, adviseert het KNGF om een een goede aanvullende verzekering te sluiten, waarin fysiotherapie adequaat (in aanvulling op de basisverzekering) wordt vergoed. Er is veel verschil in de vergoeding fysiotherapie tussen de verzekeraars onderling. Bovendien heeft elke verzekeraar ook nog eens verschillende aanvullende verzekeringen. Let goed op dat u de juiste verzekering afsluit met voldoende behandelingen fysiotherapie.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Het is dus mogelijk dat u een aandoening hebt die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen.

Indien u geen aanvullende verzekering heeft en geen chronische indicatie gelden de onderstaande tarieven in 2022.
Tarieven vanaf 1 januari 2023:

Code Omschrijving Duur  Prijs in €
1000 Zitting 25 min 40,00
1001 Zitting inclusief toeslag uit behandeling 25 min 52,00
1400 Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek op verzoek arts 25 min 51,00
1401 Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek op verzoek arts
inclusief toeslag uit behandeling
25 min 59,00
 1864  Screening, intake en onderzoek 25 min 49,00
1501 Oedeemtherapie aan huis 40 min 61.00
1500 Oedeemtherapie 40 min 48,50
1871 Intake en onderzoek na verwijzing inclusief toeslag
uitbehandeling
25 min 62,00
1870 Intake en onderzoek na verwijzing 25 min 49,00

12

15

Zitting incl. Echografie

Echografie

25 min

60,00

20,00

1960

PNE

Niet nagekomen afspraak*

25 min

55,00

26,00

 

 

 

*Indien niet 24 uur vooraf afgezegd en indien de therapeut niet een  nieuwe patiënt op dat tijdstip kan inplannen.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als uw zorgverzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden (in negatieve zin) verandert, mag u zonder opzegtermijn overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Let op: wacht eerst tot de nieuwe verzekeraar uw aanvraag heeft geaccepteerd en zeg daarna pas uw oude verzekering op!

Hieronder ziet u de logo’s en namen van de gecontracteerde verzekeraars. U kunt op de logo’s of namen klikken om op de websites te komen van de betreffende verzekeraars.