Acupunctuur – Fysiotherapiepraktijk van Delden – Den Haag
Header afbeelding

Adresgegevens

Laan van Roos en Doorn 13
2514BC Den Haag

Tel: 070-3649200
E-mail: info@fysiovandelden.nl

www.backinactioncenter.nl

Openingstijden

Maandag: 07.00 - 21.00
Dinsdag: 07.00 - 18:30
Woensdag: 07.00 - 21:00
Donderdag: 07.00 - 18.00
Vrijdag: 07.30 - 19.00

Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde w aarbij specifieke delen van het lichaam worden geprikt met scherpe dunne naalden om chipaden, meridianen genaamd, te deblokkeren. Acupunctuur is een compleet medisch protocol gericht op het corrigeren van onevenwichtigheden in de energie in het lichaam. Vanaf het begin in China, meer dan 2500 jaar geleden, wordt acupunctuur traditioneel gebruikt om ziekten te voorkomen, diagnosticeren en behandelen, en om de algemene gezondheid te verbeteren.

 

Kruiden

Chinese kruidengeneeskunde is het gebruik van planten of plantenextracten om ziekten te behandelen en een goede gezondheid te bevorderen. Bij het naderen van het zelf kijkt het naar je mentale, emotionele en fysieke welzijn. Het is ook bedoeld om het natuurlijke vermogen van het lichaam om te beschermen en te herstellen te herstellen.

Chinese kruidengeneeskunde is gebaseerd op het Yin en Yang-concept (het doel om het natuurlijke evenwicht van het lichaam te herstellen). De traditie legt de nadruk op het voorkomen van ziekte of ziekte door een gezonde levensstijl te leiden.

De natuurlijke balans van het lichaam wordt beschouwd als je qi. Veel beoefenaars zijn van mening dat dit de energiestroom van het lichaam is en essentieel is voor het behoud van een goede gezondheid. Wanneer je qi niet vrij door het lichaam kan stromen, kunnen je energie-meridianen verstopt raken. Dit is vaak het gevolg van stress, overwerk, slechte voeding, omgevingsfactoren of letsel.

 


Moxibustion

Moxibustion is een vorm van warmtetherapie waarbij gedroogde plantaardige materialen genaamd “moxa”.Het is verbrand op of zeer dicht bij het huidoppervlak. De bedoeling is om de stroom van Qi in het lichaam op te warmen en te stimuleren. Het verwarmt de meridianen en verdrijft koude. Het kan worden gebruikt om de bloedsomloop over gebieden met chronische pijn of spierspanning te bevorderen.

 


Cupping

Cupping-therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut een paar minuten speciale cups op de huid plaatst om afzuiging te creëren.TCM gelooft dat veel pijn afkomstig is van de Qi-blokkering of vanwege koude vochtigheid die de meridiaan blokkeert. Cupping wordt gebruikt om de bloedstroom te mobiliseren en de vochtige koude energie uit het lichaam te verdrijven, zodat de pijn kan worden verlicht. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt cupping vaak gebruikt in combinatie met acupunctuur om verkoudheid en spierpijn te behandelen.

 

 

 

 

 

Tao Pu is een gediplomeerde acupuncturist is aangesloten bij  door de meeste verzekeringsmaatschappijen erkende Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, is acupunctuur gedekt. Kijk op de polis hoeveel er gedekt is en de lijst met verzekeraars die acupunctuur vergoeden op zorgwijzer.

Elke Donderdag vanaf 9:00 t/m 18:00 uur, maak een afspraak met acupuncturist Tao Pu.
Tel: 0628122958 (whatsapp)
Email: info@acupunctuur1.nl

Meer informatie vindt u op de website: www.acupunctuur1.nl